Akadálymentesítési nyilatkozat

HUN-REN Állatorvostudományi Kutatóintézet (továbbiakban Intézet), elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://vmri.hun-ren.hu-ra vonatkozik.


Megfelelőségi státusz

Az Intézet honlapján a 2021. november 10-től közzétett tartalmak akadálymentesek, azonban az alábbi néhány kivételre tekintettel a honlap csak részben felel meg a törvényi előírásoknak.


Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

A képernyőolvasó programot használó felhasználók részére nehezen értelmezhető a publikációk listája. A publikációkat rövidítve, kizárólag angol nyelven éves bontásban egy oldalra helyezzük el a honlapra. Az adatok jellegéből adódóan ez gondot okozhat szövegfelolvasó programok számára.

Aránytalan teher

A publikációk listájának akadálymentessé tétele szövegfelolvasó programok számára aránytalan terhet róna az Intézetre.

A tartalom nem tartozik az alkalmazandó jogszabályok hatálya alá

A Intézet honlapján közzétett Acta Veterinaria Hungarica kiadvány impresszumai csak angol nyelven vannak feltüntetve.

A Intézet honlapján közzétett Akadémiai Beszámolók pdf formában kerültek megjelenésre. A jelenleg közzétett dokumentumok egy része nem mutat megfelelést (ezek a meg nem felelések nem akadályozzák az információk megtekintését).


Akadálymentes alternatíva

Az Intézet akadálymentes alternatívaként vállalja, hogy amennyiben ez technikailag lehetséges, a felhasználó egyedi igénye alapján, az igény beérkezésétől számított 30 napon belül elkészíti és az igénylő rendelkezésére bocsátja az általa megjelölt tartalom akadálymentes PDF-változatát. A Intézet az akadálymentes PDF-et a felhasználónak megküldi, illetve a honlapon közzétett, nem akadálymentes változatot akadálymentesre cseréli.


Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2024. 04. 14-én készült.


Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Wehmann Enikő tudományos főmunkatárs.


Végrehajtási eljárás

A visszajelzésre adott esetlegesen nem kielégítő válasz esetén jogorvoslati lehetőségért a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Központjához fordulhat az érintett a @email e-mail címen.Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
Magyar Tibor Dr. az Intézmény igazgatója.